Istenadta

 2012.04.16. 21:09

Orbán Viktor a Fidesz hétfő esti frakcióülésén megnevezte államfőjelöltjét: Áder Jánost.


"Orbán Viktor szót ejtett arról is, hogy a Fidesz ügyvezető elnöksége szerint melyek azok a szempontok, amelyeket bármely jelölt esetében az alkalmasság eldöntésekor figyelembe kellene venni.
1. "Az első ilyen szempont, hogy a nemzeti egység megtestesítőjének kellene lennie, vagyis pártok és pártérdekek felett álló, köztiszteletben álló és megkérdőjelezhetetlen tekintélyű közéleti személyiségnek"
2. fontos kritériumnak tartja azt is, "hogy képes legyen integrálni különböző nézeteket, tehát ha az országban valamely fontos kérdésben vita alakul ki, akkor a magyar érdek megfogalmazása érdekében képes legyen integráló szerepet játszani".
3."hogy a saját szakterületén álljon mögötte jelentős életmű".
4. A köztársaság következő elnökének ezen kívül rendelkeznie kell "nemzetközi tekintéllyel, elfogadottsággal, a nemzetközi világgal való kommunikáció képességével"

http://www.fidesz.hu/index.php?Cikk=36540

(Létrehozva: 2005. április 13., 13:33 | Utoljára frissítve: 2005. április 19., 13:12)

 

Címkék: orbán viktor áder jános köztársasági elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://50korul-munkanelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr794455553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.04.17. 09:25:00

Keljfeljancsi, Áder Jancsi!
Magyar fejlesztésű politikai játék videója látható itt, jobb, mint a Barbie!
www.vagy.hu/tartalom/cikk/2054_keljfeljancsi_ader_jancsi
Nem talpra, magyar!
süti beállítások módosítása